Ontdekkings museum

Achterhoeks Oldtimer Museum

Nieuw ingericht Museum in DInxperlo, nu ook voor dames!


Het Achterhoeks Oldtimer Museum is meer dan alleen oldtimers; het is ondertussen uitgegroeid tot een ONTDEKKINGS-MUSEUM.


Wandelend over een kronkelende looproute van zo'n 150 mtr ziet u behalve ca 40 oldtimers, ook links en rechts aan de route zo'n

85 Achterhoekse Spreuken, gezegden en cartoons.


Ook zult u ontdekken diverse nostalgie, oude huikamerradio's (en u mag zelf uw single afspelen), huishoudelijke gebruiksvoorwerpen, kruideniersblikken, historische boeken, vitrinekasten etc etc.


Verder treft u aan een wandschildering uit Varsseveld 1930, een glas-in-lood raam uit de "Boerenleenbanke", alsmede een unieke foto collectie van historicus G. Bruil; "Achterhoek 1950". Ook is er een puzzel-, verhalen- en muziekhoek en een winkeltje / shop met o.a. miniaturen.

Tevens kunt u via een DVD de museumhistorie volgen.


Nieuw is de naaimachinehoek: Hier wordt niet alleen de boeiende geschiendenis van de naaimachine sinds 1850 getoond, maar krijgt u ook de gelegenheid om zelf ''nostalgisch te naaien'' op een gerestaureerd topmerk uit het hoogtepunt van naaimnachinecultuur (1930-1960) nl. een Singer 201.

Deze Singer 201 wordt de ''RollsRoyce'' onder de naaimachines genoemd en niet alleen omdat de lederen bekleding van Rolls Royce op deze machines is genaaid.

Ook de topmerken Bernina 117 en Naumann 65 zijn aanwezig. Deze zijn vakkundig gerestaureerd door meester-restaurateur Hugo van Veen (D)


alle rechten voorbehouden. © Veerbeek-oldtimers Dinxperlo -  Varsseveld 2019